ieder bloem ontvouwt zich op haar eigen wijze - haptotherapie praktijk Eindhoven - Jeanne de Bie

Mezelf ont-moeten, de ander ont-moeten: dat is de rode draad in mijn leven. Ik beleef de natuurlijke en helende kracht hiervan als dit gebeurt. Niet willen vastpakken en sturen, maar (erbij) aanwezig zijn en laten ontstaan. “Als je aan een plant trekt zal hij niet harder gaan groeien”.

Aandacht voor het wezenlijke
Ik geloof in de kracht van nabijheid. Dicht bij de mens te staan, te zijn bij wat  er in de ander, in jou, leeft. Dit geeft ruimte tot groei. Aandacht geven aan en zorg hebben voor hetgeen wezenlijk voor je is; dit herkennen, erkennen en tot uitdrukking brengen in contact, brengt je in beweging.

Mijn intentie is mensen met toewijding te ondersteunen en te begeleiden op hun weg naar bewuster be-leven. Ik verheug me erop je de kracht te laten ontdekken van voelen. Ik gun je dat je door de begeleiding meer op jezelf leert vertrouwen om (vanuit je essentie) zelf zin en betekenis te geven aan je leven.

Geboeid ben ik door beeldtaal, beeldvormen, dromen, natuurlijke processen en symboliek. De lagen en gebieden waar geen woorden (voor) zijn. Ik hou van de stilte. Ik zoek de ‘stilte’ achter de woorden en tussen de regels.

Tien jaar lang ben ik als verpleegkundig begeleider en sociotherapeut werkzaam geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg. Er was naar mijn zin te weinig ruimte voor ware aandacht, voor het wezen van de mens. In 1997 ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Ik zie er naar uit je te mogen ontmoeten.

Scholing:
// Haptosynesie 1 & 2 (opleidingen voor haptonomische therapeutische begeleiding), Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave
// Specialisaties: spel en materiaal, psychologische processen, intimiteit en seksualiteit, Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave
// Kennismaking haptonomie in water, Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie te Eerbeek
// Opleiding Integratieve en dynamische massage, De Stroming in Belgie
// Cursus focussen, Rene Maas Hilversum
// Opleiding Verpleegkundige niveau 4, GGZ Oost-Brabant
// Supervisie

 

Registraties:
// Federatie Additieve Geneeskundig Therapeuten FAGT
// Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg RBCZ
// Wetenschappelijk instituut voor Haptonomie WIH
// BIG register en zorgregister.